KANELSNURRER
INGREDIENSER
Til dejen
- 500 g hvedemel
- 10 g salt
- 100 g sukker
- 25 g frisk gær
- 2 hele æg
- 175 g sødmælk
- 125 g usaltet smør
- 1/2 tsk. stødt kanel
- 1/4 tsk. stødt kardemomme
Til remonce fyldet
- 165 g blødt usaltet smør
- 165 g sukker
- 2 tsk. stødt kanel >
- 1 æg til pensling
- Haglsukker til pynt
FREMGANGSMÅDE
Hæld den kolde mælk i en skål og rør gæren ud i den.
Tilsæt æg, mel, sukker, salt, kanel og kardemomme, og ælt dejen i en røremaskine, indtil den er glat og skinnende og ikke klistrer til siden af skålen.
Det tager cirka 15 minutter ved medium hastighed.
Skær smør i terninger og tilsæt det til dejen.
Ælt i yderligere 15 minutter, indtil dejen er glat.
Dæk dejen med en plastikpose, og lad den hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
Mens dejen hæver, blandes ingredienserne til fyldet til en ensartet blanding.
Drys mel på bordet og rul dejen ud til et rektangel af 20 x 60 cm.
Smør remonce i et tyndt lag på 2/3 af dejen.
Fold højre side af rektanglet til venstre for at dække remoncen.
Fold derefter venstre side af rektanglet mod højre for at dække remonce.
Du har nu tre lag.
Rul dejen ud til et rektangel af 20 x 40 cm og skær den i 20 strimler af 40 cm.
Sno hver strimmel ved at dreje enderne i modsatte retninger 6-7 gange.
Sno dejen to gange omkring din pegefinger og langefinger.
Fold enden af dejen over de to folder og læg den mellem din pegefinger og langefinger.
Fjern dine fingre, så spidsen af dejstrimlen fastgøres inde i snurren.
Sæt snurrene på bageplader dækket med bagepapir.
Sæt bagepladerne i et varmeskab i cirka 1 time, indtil snurrene er hævet til dobbelt størrelse.
Pensl med sammenpisket æg og drys med haglsukker.
Bag ved 170°C i cirka 12–15 minutter.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)