HASSELNØD PRALINÉ 50%
INGREDIENSER
- 250 g hasselnødder uden hinde
- 250 g sukker
- 60 g vand
- 150 g mørk chokolade 57% kakao
INDEN DU BEGYNDER
Tænd varmluftovnen og sæt den på 150°C.
Gør en bageplade klar med bagepapir.
FREMGANGSMÅDE
Læg hasselnødderne på en anden bageplade eller i et ovnfast fad.
Bag dem i cirka 30 minutter.
Husk at røre i dem en gang imellem for at opnå en jævn ristning.
Hæld vand i en gryde og tilsæt sukker.
Sæt gryden på blusset over medium varme, til det koger.
Når sukkerlagen opnår en temperatur på 120°C, tilsættes de ristede hasselnødder.
Rør de ristede hasselnødder og sukkerlagen sammen.
Efter få minutter krystalliserer sukkerlagen.
Fortsæt kogning under konstant og forsigtig omrøring.
Sukkeret begynder at smelte og karamellisere.
Skru ned for temperaturen og fortsæt med at røre.
Alt sukkeret skal være smeltet og karamelliseret.
Lige så snart de har en fin karamel farve, er hasselnødderne færdige.
Hæld dem hurtigt ud på en bageplade med bagepapir.
Når hasselnødderne og karamellen er afkølet til stuetemperatur, hakkes det med en foodprocessor i cirka 2 minutter, indtil det bliver flydende.
Tilsæt mørk chokolade og start foodprocessoren igen.
Når chokoladen er smeltet, tages pralinéen ud af foodprocessoren og afkøles til stuetemperatur.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)