CITRONTÆRTE MED MARENGS
Til 2 tærter af 16 cm i diameter eller 1 tærte af 16 cm i diameter og 4 tærter af 7 cm i diameter.
FREMGANGSMÅDE
Lav linsedej og sæt dejen på køl i minimum 4 timer.
Lav citron curd og sæt curden på køl.
Rul dejen ned til 3 mm i tykkelse til de store tærter og 2,5 mm i tykkelse til de små.
Lav tærtebunde og sæt dem i køleskabet.
Når tærtebundene er kolde, sættes papir kapsler eller sølvpapir i tærtebundene, og de fyldes med kikærter.
Bag dem i 20 til 30 minutter i en 150-160°C varmluft ovn til de er lysebrune og sprøde.
Når tærtebunde og citron curd er kolde, bruges en sprøjtepose til at fylde de færdigbagte tærtebunde med citron curd.
Lav italiensk marengs.
Pynt tærterne med italiensk marengs ved hjælp af en sprøjtepose og en stjerne tylle.
Brug en gasbrænder til at farve marengsen.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)