LIME OG INGEFÆR CURD
Til 2 tærter af 16 cm i diameter eller 1 tærte af 16 cm i diameter og 4 tærter af 7 cm i diameter.
INGREDIENSER
- 125 g limesaft (4-5 lime)
- 30 g frisk ingefær
- 100 g sukker
- 150 g hele æg (3 hele æg)
- 2 g husblas (1 stk.)
- 125 g usaltet smør
FREMGANGSMÅDE
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Riv skallen af lime og pres saften ud.
Bland æg, sukker, limesaft, limeskal og frisk revet ingefær i en skål.
Pisk grundigt for at homogenisere blandingen.
Sæt skålen over et vandbad.
Kog langsomt under omrøring indtil cremen bliver tykkere.
Fjern skålen fra varmen.
Tag husblassen op af vandet, vrid forsigtigt vandet ud af den og bland den i den varme creme.
Sigt og hæld cremen i en skål.
Når temperaturen falder til 40°C, tilsættes usaltet smør trinvis i små tern.
Rør godt igennem, tildæk cremen med et stykke husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)