HAVTORN CURD
Til 2 tærter af 16 cm i diameter eller 1 tærte af 16 cm i diameter og 4 tærter af 7 cm i diameter.
INGREDIENSER
- 150 g havtorn bær
- 40 g vand
- 125 g sukker
- 150 g hele æg (3 hele æg)
- 2 g husblas (1 stk.)
- 125 g usaltet smør
FREMGANGSMÅDE
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Put havtornbærrene i en gryde sammen med de 40 g vand.
Giv det 5 minutter ved middel varme.
Bærrene blendes og sigtes med en fin sigte.
Frugtkødet kasseres og saften hældes op i en skål.
Bland æg og sukker i saften.
Pisk grundigt for at homogenisere cremen.
Sæt skålen over et vandbad.
Kog langsomt under omrøring indtil cremen bliver tykkere.
Fjern skålen fra varmen.
Tag husblassen op af vandet, vrid forsigtigt vandet ud af den og bland den i den varme creme.
Sigt med en fin sigte igen, så der ikke er klumper.
Når temperaturen falder til 40°C, tilsættes usaltet smør trinvis i små tern.
Rør godt igennem, tildæk cremen med et stykke husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)