ITALIENSK MARENGS
INGREDIENSER
- 150 g æggehvider
- 300 g sukker
- 100 g vand
FREMGANGSMÅDE
Hæld æggehviderne i en røremaskineskål.
Hæld sukker og vand i en gryde og bring i kog.
Kontroller temperaturen ved hjælp af et sukkertermometer.
Når sukkeret når 100°C, begynder man at piske æggehviderne på høj hastighed.
Når sukkeret når 121°C, skrues ned for hastigheden og sukker tilsættes gradvist.
Lad røremaskinen køre, indtil marengsen er kølet ned igen.
TIPS
Tilføj lidt sukker i starten af piskning af æggehviderne for at undgå, at de skiller.
Erstat lidt af sukkeret med glukose, da det giver en mindre sød marengs.
Tilsætning af salt er kun nyttigt, hvis du bruger friske æggehvider.
Friske æggehvider er slimede, og salt gør det mere flydende, men gør også at det hurtigere bliver luftigt og stift.
Nyttigt, hvis man bruger friske æg, og du pisker æggehvider i hånden.
Fedtstof forhindrer, at æggehviderne bliver luftige og stive, så check skål og piskeris - det skal være helt rent og frit for fedtstof.
Æggeblomme i æggehviderne kan også forhindre, at æggehviderne bliver luftige og stive.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)