HASSELNØDDE MACARONER
Til cirka 40 stk. macaroner
INGREDIENSER
- 150 g hasselnøddemel
- 150 g flormelis
- 55 g æggehvider
- 150 g sukker
- 50 g vand
- 55 g æggehvider
FREMGANGSMÅDE
Sigt flormelis og hasselnøddemel i en skål og tilsæt de første 55 g æggehvider.
Rør forsigtigt i blandingen med en træske i et kort øjeblik.
Kog vand og sukker.
Når sukkerlagen opnår en temperatur på 110°C, begynder man at piske de andre 55 g æggehvider, til de er stive.
Når sukkerlagen opnår en temperatur på 118°C, hældes sukkerlagen over de piskede æggehvider.
Pisk æggehviderne videre, så de afkøles til 50°C.
Marengsen røres i flormelis og mandel blandingen med en træske ad to omgange.
Rør dejen forsigtigt, indtil du opnår den ønskede konsistens.
Sprøjt macaron massen på en bageplade dækket med bagepapir.
Brug en 10 mm rund tylle til at sprøjte det ud med.
Bag dem i en 160-150°C forvarmet varmluftovn i cirka 4-5 minutter.
Åbn ovndøren så dampen kan komme ud.
Skru ned til 140-130°C og bag dem færdig i cirka 10-12 minutter.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)