KARAMEL-APPELSIN GANACHE
Til cirka 40 stk. macaroner
INGREDIENSER
- 50 g piskefløde
- 225 g flødechokolade
- 20 g saltet smør
- 45 g sukker
- 50 g appelsinsaft
- 1/2 appelsinskal
FREMGANGSMÅDE
Kog sukkeret uden vand indtil det er karamelagtigt.
Hæld forsigtigt piskefløden, appelsinskal og appelsinsaften over for at stoppe karamelliseringen.
Rør grundigt.
Sigt i en fin sigte og check at væsken vejer cirka 130 g.
Hæld eventuelt en smule vand i.
Hæld toffee massen over mælkechokoladen lidt ad gangen under konstant omrøring for at opnå en blød, skinnende ganache.
Tilsæt smør når ganachen er mellem 40°C og 45°C.
Rør i ganachen, indtil smørret er smeltet.
Dæk ganachen til med et stykke husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)