VANILJE GANACHE
Til cirka 40 stk. macaroner.
INGREDIENSER
- 130 g piskefløde
- 250 g hvid chokolade
- 20 g saltet smør
- 2 stk. vaniljestænger
FREMGANGSMÅDE
Flæk vaniljestængerne på langs og skrab kornene ud.
Hæld piskefløde, vaniljestænger og vaniljekorn i en gryde og bring det i kog.
Når piskefløden har kogt, tages gryden af blusset og lad vaniljen trække i cirka 5 minutter.
Sigt piskefløden i en fin sigte.
Check at piskefløden vejer cirka 125 g.
Hæld eventuelt en smule vand i.
Hæld en tredjedel af væsken over chokoladen og rør forsigtigt med en dejskraber.
Tilsæt resten af væsken ad to gange.
Tilsæt smør når ganachen er mellem 40°C og 45°C.
Rør i ganachen, indtil smørret er smeltet.
Dæk ganachen til med et stykke husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)