VANILJE KAGECREME
INGREDIENSER
- 400 g sødmælk
- 100 g piskefløde
- 100 g sukker
- 100 g æggeblommer (5 stk.)
- 40 g majsstivelse
- 1 stk. vaniljestang
FREMGANGSMÅDE
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Hæld mælk og piskefløde i en gryde og tilsæt vaniljestang og vaniljekorn og cirka halvdelen af sukkeret.
Sæt gryden på blusset og bring den i kog.
Rør i mælken en gang imellem, så den ikke brænder på.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret i en skål, indtil massen bliver lys og luftig.
Tilsæt majsstivelse og pisk grundigt.
Sigt og hæld den kogende mælk i æg/sukker blandingen under piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og sæt den på blusset.
Pisk kraftigt i cirka 1 minut, indtil cremen bliver tyk.
Hæld cremen i en skål og dæk overfladen til med et stykke husholdningsfilm.
Husholdningsfilm skal ikke ligge hen over skålen men helt nede ovenpå selve cremen.
Lad den køle af i køleskabet.
Når cremen er afkølet, tages husholdningsfilmen af, og man pisker cremen grundigt igennem.
Den skal være smidig og klumpfri, før man bruger den.
- abrikos (2)
- appelsinskal (1)
- bitter chokolade (1)
- bittermandel (1)
- blød nougat (1)
- chocolaterie (19)
- citron (1)
- creme (5)
- curd (4)
- dej (3)
- flødechokolade (7)
- ganache (24)
- glasur (1)
- hasselnød (1)
- hasselnødde (1)
- havtorn (1)
- hindbær (1)
- hvid chokolade (4)
- ingefær (3)
- kaffe (1)
- kanel (2)
- karamel (1)
- kokos (1)
- lakrids (2)
- lime (1)
- macaron (19)
- marcipan (3)
- marengs (1)
- matcha (1)
- mørk chokolade (4)
- orangette (1)
- passionfrugt (2)
- passionsfrugt (1)
- praliné (2)
- pærebrændevin (1)
- remonce (2)
- rocher (1)
- spandauer (1)
- streusel (1)
- tonka (1)
- trøfler (1)
- tærte (9)
- whisky (1)
- wienerbrød (23)